Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Сушење веша у стану jе опасно по здравље вас и ваших укућана

Многи од нас ово раде, поготово сада када је напољу хладно, али због здравља вас и ваших укућана треба да промените ову лошу навику.

 

Сушење гардеробе у кући подиже влажност ваздуха за око 30 посто. Ово не одговара никоме јер се испарењем ослобађају хемикалије од детарџента и омекшивача који се директно удишу. Неким људима ово се манифестује у виду главобоље и проблема са дисањем.

 

 

Влажно окружење подстиче развој буђи које могу отпустити своје споре, а оне узрокују алергијске реакције код неких људи. Оне обично нису видљиве људском оку. У нормалним ситуацијама, људи ће кинути или кашљати ако удахну те споре, јер се тако наш имунитет бори с њима. Али, ако нисте осетљиви на плесан, можда никад нећете имати реакцију на њу. Асматичари који су осетљиви на споре гљива могу највише патити у овим ситуацијама јер то погоршава њихове симптоме.

 

 

Ако се одећа суши на радијатору влага која испарава из гардеробе ваздух чини хладнијим па, иако је термостат на истој температури, у дому ће бити хладније него иначе.

 

Сушилица је одличан избор ако постоје финансијске и просторне могућности за то. Свако ко рубље суши у сушилици каже како оно постаје изузетно мекано и често га није потребно пеглати, јер није згужвано као ако се суши на ваздуху.

 

 

Такође предност сушења на отвореном је то што веш неће попримити разне мирисе из дома.

 

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.