Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Зашто је поларни меда браон?

Харви је јадник протутњао у покушају да нас упозори на луду Марију. Њено летовање на карибима је баш усрало живот локалном становништву и усмртила је минимум тридесет и две особе а будимо реални то и није нешто најгоре што једна Марија може.

    Шта смо то урадили са климом, пичка ли нам материна безобразна. Лед на половима се толико драстично смањује да пингвини уче основе летења а поларни медведи, уновчивши чек од кока коле, селе се у топлије крајеве. Ускоро ће и Србија имати излаз на море… Београд на води и Будву под водом.

    У неколико наврата овај универзум је стиснуо дугме за рестарт на овој нашој планети а заслужили смо метеор или потоп као никада раније. Судбина диносауруса ће нас ускоро задесити, мада контам да ћемо се пре тога и сами поубијати. Замишљам ову земљу као запуштене зубе и нас, људе, као каријес који се настанио само да уништи и врло је могуће да свако од нас има свој мали универзум у чељустима те редовним прањем зуба уништавамо штеточину и не дозвољавамо њено разарање, као Марс рецимо. Браво за Марс, а ред је и да ова наша посети зубара.

    Суровије делове планете смо већ отписали али шта се то дешава са наизглед мирним деловима исте? Наша Србијица има климатске промене као жена у ПМС-у. Температурне разлике од двадесет степени целзиуса и то у времену од само двадесет и четири часа, јесте пар пешчара у близини али Гоби пустиња је поприлично далеко… Пре неки дан је мој родни Срем прегазио разоран налет ветра који ми је озбиљно оштетио кров и поплашио кера. Цреп смо наместили а Ђоле сад редовно посећује психијатра и кажу да ће све бити у реду, али шта даље? Пре само пар година смо имали поплаве и осећали се као да је армагедон пред нама, а земљотресе пре тога. Ој Србијо међу шљивама, шта ћеш кад нестане шљива?

    Ветар је оборио крст са цркве, питате ли се да ли је то урадио он? Глад, болест, природне катастрофе и нуклеарни рат су нам једини спас. Ако постоји, Бог је атеиста.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.