U Blok galeriji izložba grafika meksičkih umetnika

U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) u petak, 8. septembra, s početkom u 20 časova biće otvorena izložba „Grafičke vizije 4 – izložba meksičkih umetnika” autorke projekta međunarodne kulturne saradnje mr Leposava Milošević Sibinović.

U duhu plodne kulturno-umetničke saradnje sa Meksikom, u protekloj deceniji ovoj izložbi prethodile su i  izložbe „Grafičke vizije 1, 2 i 3”, koje su imale znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti. Cilj izložbe je razmena profesionalnih iskustava različitih kulturnih sredina, razumevanje i saradnja na bazi opšteprihvaćenih vrednosti, kao i obogaćenje kulturnog života.

Svi  učesnici imaju solidno umetničko obrazovanje, uspešnu karijeru, svi su rođeni i žive u Meksiku, učesnici su brojnih bijenala, umetničkih radionica u zemlji i inostranstvu, dobitnici su brojnih priznanja i nagrada. Zajedničko im je da su njihovi radovi odraz meksičkog podneblja, da povezuju veoma bogatu meksičku tradiciju sa savremenim likovnim izrazom, imaju prepoznatljiv likovni rukopis, izuzetno vladaju raznim grafičkim tehnikama, kako tradicionalnim tako i novim.

Posetioci će moći do 20. septembra da vide 34 grafike  realizovane u raznim grafičkim tehnikama na pamučnom papiru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.