Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Продужен рок за пријаву на конкурс зa пoдршку рaзвoja прeдузeтништвa

Рoк зa дoстaвљaњe приjaвa нa јaвни кoнкурс зa дoдeлу срeдстaвa зa пoдршку рaзвoja прeдузeтништвa зa 2017. гoдину прoдужaвa дo 30. aвгустa у 15 чaсoвa, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Укупно издвојена средства за суфинансирање програма од јавног интереса из области промоције предузетништва и запошљавања на територији града Београда за 2017. годину износе десет милиона динара.

Максимални појединачни износ финансијских средстава износи до 80 посто укупних трошкова, а не више од 1.000.000 динара. Право на конкурисање имају добровољне и невладине недобитне организације, засноване на слободи удруживања више физичких или правних лица, основане ради остваривања и унапређења одређеног заједничког или општег интереса, које нису забрањене Уставом или законом.

Програми са којима се конкурише морају испуњавати неке од циљева као што су реализација програма преквалификација и обука у циљу повећања запослености, промоција запошљавања лица из категорије теже запошљивих, примена нових технологија у циљу промоције предузетништва, реализација програма стручне праксе. Посебно је важна и промоција оснивања кластера и бизнис инкубатора, предузетништва као прихватљивог начина економског активизма, али и приватних иницијатива које за сврху имају повећање запослености. Један од циљева је и презентација и реализација креативних, иновативних и стваралачких идеја и предузетничких вештина, поспешивање развоја партнерства између профитног и непрофитног сектора, као и повећање могућности запошљавања.

Више информација налази се на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.