Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

ПОСТАНИ И ТИ ДЕО ИКЕА ,,еTalent Factory’’

ИКЕА Србија недавно је покренула иницијативу под називом ,,еTalent Factory“ са жељом да се кроз програм плаћене стручне праксе приближи студентима завршних година на додипломским и последипломским студијама и пружи им могућност усавршавања у области интернет пословања у трајању од 12 месеци.

Студенти ће имати прилику да се, уз помоћ својих додељених ментора и кроз праксу, савете и тренинге, усаврше на личном и професионалном плану и да након годину дана постану веб и дигитал специјалисти. Предност је и радно окружење, свакодневна комуникација са људима различитих култура, језика и знања. Од свих заинтересованих студената очекује се да говоре енглески језик, да имају вештине анализе, способност решавања проблема као и да познају дигиталне медијске канале, без обзира на ком факултету студирају. Такође, сви заинтересовани треба да имају неко знање о СЕМ области.

Презентација програма је у четвртак 13. јула у Свечаној сали Технолошко-металуршког факултета, Карнегијева 4. са почетком у 17ч.

Промотивно видео „еTalent Factory“ .https://www.youtube.com/watch?v=h-X5FIuhW7k

,,Желели смо да постанемо део ИКЕА тима јер управо сада постоји јединствена прилика да се развијамо упоредо са ИКЕА Србија.“ , каже Јелена Воркапић, студенткиња завршне године Високе школе струковних студија Београдска политехника која је већ четири месеца на стручној пракси у ИКЕА Србија.

Радно време је пет дана у недељи, 8 сати дневно. Међутим, сви студенти на стручној пракси плаћени су по сату и имају право да одсуствују са посла када год им је потребно због обавеза. Поред тога, свакодневно је на располагању и сто за стони тенис, фудбал, пикадо као и кантина са воћем, кафом и слаткишима.

,,Запослени у ИКЕА лако прихватају нове људе и поштују различитости. Без обзира на то да ли сте студент или имате радно искуство, прилике су за све исте и вештине се усмеравају у правом смеру. Надамо се да ћемо наше искуство и досадашње стечено знање моћи да пренесемо и новим талентима. “ , каже Невена Животић, студент Високе школе струковних студија Београдска политехника.

Лука Богосављев, студент завршне године у Високој ИЦТ школи, сада део ИКЕА тима, каже да је њихов задатак да све производе и информације учине доступним, јер сваки посетилац представља потенцијалног купца. ,,Као део Customer Experience (CX) сектора бринемо да сваки посетилац ИКЕА сајта има лак и једноставан приступ жељеним информаијама о производима и услугама. Бавимо се уређењем веб садржаја, одржавамо константну доступност потребних информација и вршимо веб анализу у циљу могућих побољшања. “, додао је Лука.

Сви заинтересовани студенти треба да припреме YоuTube видео у којем ће рећи нешто више о својој мотивацији да учествују у овом програму и у којем ће представити своје интересовање за област веб и дигиталног пословања, али и уређења простора.

Линк ка YоuTube видео материјалу треба да пошаљу на etalent.factory.rs@ikea.com .        

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.