Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Ко ће освојити рукометну лигу СУУБ ?

Прва сезона рукометне лиге СУУБ се ближи крају а ко ће бити њен победник сазнаћемо сутра када ће у финалу снаге одмерити рукометаши ФОН-а и РГФ-а, док ће се за треће место борити екипе Саобраћајног и Грађевинског факултета.

 

Екипа Факултета организационих наука је у првом полуфиналу савладала екипу Грађевинског факултета резултатом 16:12 (9:5).

Ово је била само још једна од рутинских победа екипе ФОН-а ове сезоне. Треба истаћи да су први пут ове године ФОН-овци наступили у комплетном саставу па би било који исход сем победе био јако велико изненађење. Од самог старта утакмице су оправдали улогу апсолутног фаворита, па су се рукометаши Грађевине већ на самом старту нашли у ситуацији да јуре резултат. Разлика у квалитету је била очигледна али је екипа Грађевинског факултета својом срчаношћу и борбом надокнађивала своје недостатке у игри. Без обзира на кретање резултата рукометаши Грађевинског факултета су играли пуном снагом као да се баш у том тренутку ломи утакмица. Управо је такав њихов приступ натерао играче ФОН-а да се добро презноје и одиграју утакмицу пуних 40 минута. Утакмица је била препуна лепих и ефективних потеза па су гледаоци могли да уживају у једној правој рукометној утакмици. Можемо рећи да је ову утакмицу обележио дуел десних крила која су била најефикаснија, па је тако за екипу ФОН-а Аничић постигао шест погодака док је у екипи Грађевине Цвијовић погађао пет пута.

Судије: Минић Урош, Елезовић Стефан.

Факултет организационих наука: Аничић Р. 6, Јовићевић М., Аничић М., Турудић С. 1, Поповић Ђ. 2, Кнежевић Л., Бракус Н., Јовановић М. (К) 2, Николић М., Биочанин Н. 1, Теодоровић М. 1, Стојковић А. 2, Јаковљевић С., Врховски В., Ђорђевић И. 1, Сајовиц Н.

Грађевински факултет: Цвијовић С. (К) 5, Илић О. 2, Лалић Ф., Карајовић Ђ., Карајовић Н. 1, Николић М., Стевановић Ђ. 1, Стојановић С. 2, Јовановић Н., Матић А. 1, Дерајић Ф.

 

У другој полуфиналној утакмици виђена је права драма па је РГФ тек после бољег извођења седмераца успео да елиминише сјајну екипу Саобраћајног факултета.

Балон „Синђелић“ је био мали да прими све који су хтели да одгледају меч измђу ова два тима. Испуњене трибине су говориле да ће ово бити све само не обичан меч и управо је тако и било. Ово је био убедљиво најбољи меч који се могао видети ове сезоне, па остаје жал што је једна екипа морала да се опрости од борбе за титулу.

По ко зна који пут ове сезоне екипа Саобраћајог факултета је у утакмицу ушла као аутсајдер, те је РГФ требло да диктира ритам и ток утакмице. Ипак ситуација је била у потпуности другачија већ на самом почетку меча. Ношени песмом са трибина играчи Саобраћајног су играли као у трансу и ставили до знања да су дошли по победу и пролазак у своје прво финале. Главни шраф у нападу Саобраћајаца је био сјајни Токовић који је био нерешива енигма за одбрану РГФ-а. Сјајним кретањем по линији ометао је противнике и омогућавао саиграчима да постигну погодак или да њему асистирају за исти. Са друге стране екипа РГФ-а се мучила у нападу али је ипак на велико искуство успевала да одржи себе у утакмици, па је на полувреме отишла са само голом заостатка (11:10) пре свега захваљујући сјајном Димићу и Рњаковићу.

 

 

У другом полувремену екипа Саобраћајног је наставила са јако добром игром те је до 30-ог минута држала предност од два гола за шта су најзаслужнији били Гвоић и Денић. РГФ је заиграо снажну одбрану што је довело до затварања Токовића чији се недостатак одмах осетио па су Рудари са два брза гола дошли до изједначења. Екипа РГФ-а се није зауставила само на изједначењу већ са још два гола долазе до лепе предности пет минута пред крај меча. Екипа Саобраћајног факултета је тајм-аутом пресекла серију противника од 4:0 и покушавала да на малом предаху направи стратегију за крај меча. У тим тренуцима одговорност преузима Гвоић који са два погодка доноси својој екипи изједначење. У следећем нападу РГФ враћа предност преко Димића али сјајни Гвоић још једном доноси изједначење. У последња два минута нису виђени голови, па се по први пут ове сезоне приступило извођењу седмераца (18:18). Велико искуство и хладнокрвност играча РГФ-а је управо тада дошло до изражаја па су са линије од седам метара били три пута прецизни до су играчи Саобраћајног факултета у сва три покушаја били непрецизни.

 

 

Рукометаши Саобраћајног факултета нису могли да сакрију велико разочарење јер су били тако близу финала али су мушки ститли туку и честитали противнику. РГФ ће се по ко зна који пут састати у неком финалу са екипом ФОН-а па нам остаје да видимо ко ће бити први освајач рукометне лиге СУУБ. Са друге стране екипа Саобраћајног факултета ће се борити за треће место али су момци са Вождовца показали да ће у наредним годинама бити једна од најбољих ако не и најбоља рукометна екипа на Универзотету у Београду.

Судије: Минић Урош, Елезовић Стефан.

Саобраћајни факултет: Ђурашић О., Прчетић Н., Брзован Н., Денић Д. 3, Николић А. 3, Шмигић П., Гвоић Д. 6, Млађеновић М. 2, Токовић П. 4, Аћимовић А. (К), Стевановић С., Поповић С., Томовић Ђ., Бркић А., Кулић Н.

Рударско-геолошки факултет: Кораћ У., Кривокапић А. 3, Милојевић А., Ристић М., Кнежевић М., Гаврановић С., Рњаковић Ф. 3 (К), Кулић М., Недељковић Д. 3, Ранковић А. 2, Трпковић Т., Димић В. 7.

 

Борба за треће и прво место је заказана за четвртак 15.06. (19ч и 20ч) у СЦ Шумице. Дођите и подржите своје колеге у борби за медаљу!

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.