Građevinski fakultet preko penal lutrije do trećeg mesta

U borbi za treće mesto rukometne lige SUUB ekipa Građevinskog fakulteta je savladala rukometaše Saobraćajnog fakulteta posle sedmeraca rezultatom 21:19 (17:17).

Ova utakmica pre svog početka nije imala izraženog favorita, mada je većina davala blagu prednost Saobraćajcima zbog njihovih fenomenalnih igara tokom sezone, a i činjenice da jedan od najboljih igrača Građevinaca Minić nije nastupao na ovom meču. Sam početak meča je pripao ekipi Građevinskog fakulteta koja je furioznom igrom stekla prednost od četiri gola.

Ekipa Saobraćajnog u tim trenucima meča nije ličila na sebe, promašivali su zicere u napadu što je dovodilo do nervoze i dodatnih grešaka u odbrani. Kako bi konsolidovali svoju ekipu i prekinuli seriju protivnika Saobraćajci uzimaju tajm-aut.

Od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna ekipa, Građevinski fakultet kao da je izgubio početni zalet što su Saobraćajci iskoristili i serijom od 8:2 preokrenuli rezultat u svoju korist, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 9:7 u korist Saobraćajnog fakulteta..

Kraj poluvremena je obeležla povreda kapitena Građevinaca Cvijovića, koji je iznesen sa terena pa je bilo jasno da u nastavku meča neće moći da pomogne svojoj ekipi.

Drugo poluvreme je započelo sa dva nova gola ekipe Saobraćajnog fakulteta, koji je tada stekao osetnu prednost za dalji nastavak utakmce. Delovalo je da će utakmica ući u rutinsko održavanje prednosti Saobraćajaca ali tada na scenu stupa Stevanović koji uz pomoć saigrača ne dozvoljava da Saobraćajni fakultet prelomi utakmicu.

Građevinci su polako ali sigurno topili prednost protivnika i igrali strpljivo, da bi u poslednjem minutu meča izjednačili  rezultat i omogućli sebi priliku da izađu kao pobednici posle penal lutrije.

U regularnom delu meča u ekipi Saobraćajnog fakulteta najzapaženiji su bili Toković i Mlađenović  sa četiri pogodka, dok je ekipu Građevinskog fakulteta predvodio sjajni Stevanović sa čak devet golova.

Prve dve serije sedmeraca donele su pogodke na obe strane, sigurni su bili Toković i Nikolić za Saobraćajce dok su za Građevince pogađali Stevanović i Karajović. Ekipa Saobraćajnog fakulteta zatim promašuje dva pokušaja sa linije sedam metara, dok Građevinci ostaju koncentrisani i sa dva nova gola obezbeđuju sebi pobedu i osvojeno treće mesto.

Ekipa Saobraćajnog fakulteta je sportski čestitala protivniku i obe ekipe su aplauzima ispraćeni sa terena SC Šumice.

Sudije: Sajić Marko, Minić Uroš.

Građevinski fakultet: Cvijović S. (K) 1, Ilić O. 1, Lalić F. 2, Karajović Đ., Karajović N. 3, Nikolić M. 1, Stevanović Đ. 9, Stojanović S. 3, Jovanović N., Matić A. 1.

Saobraćajni fakultet: Đurašić O., Prčetić N., Brzovan N. 2, Denić D. 2, Nikolić A. 3, Šmigić P. 3, Mlađenović M. 4, Toković P. 4, Aćimović A. (K), Stevanović S. 1, Popović S., Tomović Đ., Brkić A., Petrešević S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.