Magazin Student

Magazin Student, najstarije studentsko glasilo na Balkanu

FON prvi šampion rukometne lige SUUB

Rukometaši Fakulteta organizacionih nauka su u finalu savladali ekipu Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 20:15 (11:4) i tako postali šampioni rukometne lige SSUB za sezonu 2016/2017.

Uloga favorita u ovom meču je svakako pripala igračima FON-a koji već godinama unazad osvajaju sve lige i turnire na kojima učestvuju. Veliko iskustvo i vreme koje su igrači FON-a proveli zajedno igrajući za fakultet ali i RK Obilić dovelo je do toga da oni budu apsolutni vladari studentskog rukometa u Beogradu. Sa druge strane ekipa RGF-a u svojim redovima poseduje igrače koji nastupaju u rukometnoj A Superligi ali očigledno je i to premalo da se zaustavi ekipa FON-a.

 

 

Utakmica je počela kao skoro i svaka utakmica FON-a ove sezone, jakom odbranom i još jačim napadom. Igrači RGF-a nisu ni stigli pošteno da se zagreju a već su imali zaostatak od pet golova. Rukometaši FON-a su pogađali sa svih pozicija a najefikasniji u prvom poluvremenu su bili Teodorović i Aničić.

 

 

 

U odbrani FON-a je dirigovao sjajni kapiten Jovanović koji je uspeo čak tri puta da iznudi faul u napadu, posle kojih je njegova ekipa u polukontri postizala pogodak.

 

 

Ekipa RGF-a se slabo snalazila u svim segmentima igre što je dovelo do zaostatka od čak sedam golova na poluvremenu.

 

U drugom poluvremenu ekipa RGF-a je izašla da odigra na sve ili ništa. Momci sa Palilule su počeli da igraju agresivno i brzo što ih je i krasilo cele sezone, pogađali su redom Dimić i Nedeljković, i kao najiskusniji pogurali svoj tim da uhvati priključak.

 

 

Ekipa FON-a je morala da se pomuči za svaki pogodak, pa je delovalo da utakmica može ući u zanimljivu završnicu.

 

 

U tim trenucima trener FON-a je odmarao neke ključne igrače što je omogućilo RGF-u da dođe na samo dva gola zaostatka. Pod hitno je nešto moralo da se menja u ekipi FON-a pa je njihov trener iskoristio priliku da traži tajm-aut i posle njega u igru vrati Aničića i Teodorovića. Upravo je taj prekid poremetio igrače RGF-a koji dva puta u polukontri gube loptu i propuštaju priliku da se u potpunosti vrate u meč. Sa  druge strane golove postižu Bijelić i Teodorović pa je postalo jasno da će trofej ipak otići ekipi sa Voždovca.

 

 

Poslednji sudijski zvižduk je označio veliko slavlje rukometaša FON-a, koji su sasvim zasluženo osvojili prvo mesto.

U ekipi FON-a najefikasniji je bio Teodorović  sa pet golova, dok je za RGF Dimić postigao 7.

Sudije: Veličković Darko, Kolavčić Bojan.

 

 

Rudarsko-geološki fakultet: Korać U., Krivokapić A. (K) 1, Milojević A., Ristić M., Knežević M. 1, Gavranović S., Rnjaković F., Kulić M., Nedeljković D. 2, Ranković A. 1, Trpković T., Dimić V. 7, Bunčić D., Nedeljković N. 3.

 

 

Fakultet organizacionih nauka: Aničić R. 3, Jovićević M. 1, Aničić M., Turudić S.1, Popović Đ. 1, Knežević L., Brakus N., Jovanović M. (K), Nikolić M., Teodorović M. 5, Stojković A., Jakovljević S., Vrhovski V. 3, Đorđević I. 2, Sajovic N., Bijelić N. 4.

 

Autor fotografije Nađa Ilić
Padaju cene

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.