Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

ФОН први шампион рукометне лиге СУУБ

Рукометаши Факултета организационих наука су у финалу савладали екипу Рударско-геолошког факултета резултатом 20:15 (11:4) и тако постали шампиони рукометне лиге ССУБ за сезону 2016/2017.

Улога фаворита у овом мечу је свакако припала играчима ФОН-а који већ годинама уназад освајају све лиге и турнире на којима учествују. Велико искуство и време које су играчи ФОН-а провели заједно играјући за факултет али и РК Обилић довело је до тога да они буду апсолутни владари студентског рукомета у Београду. Са друге стране екипа РГФ-а у својим редовима поседује играче који наступају у рукометној А Суперлиги али очигледно је и то премало да се заустави екипа ФОН-а.

 

 

Утакмица је почела као скоро и свака утакмица ФОН-а ове сезоне, јаком одбраном и још јачим нападом. Играчи РГФ-а нису ни стигли поштено да се загреју а већ су имали заостатак од пет голова. Рукометаши ФОН-а су погађали са свих позиција а најефикаснији у првом полувремену су били Теодоровић и Аничић.

 

 

 

У одбрани ФОН-а је дириговао сјајни капитен Јовановић који је успео чак три пута да изнуди фаул у нападу, после којих је његова екипа у полуконтри постизала погодак.

 

 

Екипа РГФ-а се слабо сналазила у свим сегментима игре што је довело до заостатка од чак седам голова на полувремену.

 

У другом полувремену екипа РГФ-а је изашла да одигра на све или ништа. Момци са Палилуле су почели да играју агресивно и брзо што их је и красило целе сезоне, погађали су редом Димић и Недељковић, и као најискуснији погурали свој тим да ухвати прикључак.

 

 

Екипа ФОН-а је морала да се помучи за сваки погодак, па је деловало да утакмица може ући у занимљиву завршницу.

 

 

У тим тренуцима тренер ФОН-а је одмарао неке кључне играче што је омогућило РГФ-у да дође на само два гола заостатка. Под хитно је нешто морало да се мења у екипи ФОН-а па је њихов тренер искористио прилику да тражи тајм-аут и после њега у игру врати Аничића и Теодоровића. Управо је тај прекид пореметио играче РГФ-а који два пута у полуконтри губе лопту и пропуштају прилику да се у потпуности врате у меч. Са  друге стране голове постижу Бијелић и Теодоровић па је постало јасно да ће трофеј ипак отићи екипи са Вождовца.

 

 

Последњи судијски звиждук је означио велико славље рукометаша ФОН-а, који су сасвим заслужено освојили прво место.

У екипи ФОН-а најефикаснији је био Теодоровић  са пет голова, док је за РГФ Димић постигао 7.

Судије: Величковић Дарко, Колавчић Бојан.

 

 

Рударско-геолошки факултет: Кораћ У., Кривокапић А. (К) 1, Милојевић А., Ристић М., Кнежевић М. 1, Гаврановић С., Рњаковић Ф., Кулић М., Недељковић Д. 2, Ранковић А. 1, Трпковић Т., Димић В. 7, Бунчић Д., Недељковић Н. 3.

 

 

Факултет организационих наука: Аничић Р. 3, Јовићевић М. 1, Аничић М., Турудић С.1, Поповић Ђ. 1, Кнежевић Л., Бракус Н., Јовановић М. (К), Николић М., Теодоровић М. 5, Стојковић А., Јаковљевић С., Врховски В. 3, Ђорђевић И. 2, Сајовиц Н., Бијелић Н. 4.

 

Аутор фотографије Нађа Илић
Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.