Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

СТИПЕНДИЈЕ ЗА „ZHI-HONG” МЕЂУНАРОДНУ ЛЕТЊУ ШКОЛУ НАПРЕДНИХ МАТЕРИЈАЛА 2017.

Факултет за науку о материјалима и инжењерство (School of Material Science and Engineering – SMSE) у склопу Đao Tong Универзитета из Шангаја организује „Zhi-Hong” Међународну летњу школу напредних материјала (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials – ISS-AM).
Циљ летње школе је промовисање интерактивне културне и академске размене између врхунских научника и студената дипломских и последипломских студија широм света. Летња школа обухвата двонедељни програм и одржаће се 9–22. јула 2017. у просторијама Đao Tong Универзитета у Шангају, у Minhang кампусу. Тема летње школе за 2017. годину је „Напредни функционални материјали”. У 2016. години летњу школу је успешно похађало пет студената Универзитета у Новом Саду.

Летња школа обухвата предавања и стручну праксу из области напредних функционалних материјала, организоване семинаре, посете истраживачким лабораторијама, као и обилазак кампуса, разгледање Шангаја и културне активности. Студенти који су квалификовани за летњу школу су студенти дипломских и последипломских студија из области науке о материјалима и инжењерства материјала, или повезаних области попут машинства, физике и хемијског инжењерства, тј. студенти Технолошког факултета, Природно-математичког факултета и Факултета техничких наука у Новом Саду. Сваки учесник ће на крају добити сертификат школе.

За поменуту летњу школу отворен је конкурс за две врсте стипендија:

1. „Zhi-Hong Future”: две стипендије за номиноване студенте Универзитета у Новом Саду у износу од 6.000,00 CNY (око 823 EUR) по особи. Стипендија покрива трошак котизације која износи 1.000,00 CNY (око 137 EUR) и део међународних путних трошкова у износу до 5.000,00 CNY (око 685 EUR).
2. „Zhi-Hong Excellence”: више стипендија у износу од 1.000,00 CNY (око 137 EUR) по особи. Стипендија покрива трошак котизације која износи 1.000,00 CNY.

Летња школа ће покрити трошкове материјала за предавања, смештаја у студентском дому Đao Tong Универзитета из Шангаја (за обе врсте стипендија) и локалног транспорта за групне активности. Студенти ће сами сносити трошкове исхране (~50 CNY дневно – 6,85 EUR) и трошкове локалног транспорта. За здравствено осигурање, кандидати треба да се обрате контакт особи на имејл zh_iss@sjtu.edu.cn

Документација за пријаву на конкурс за стипендије обухвата:

1. Образац за пријаву (линк за образац)
2. Биографију на енглеском језику
3. Препис оцена на енглеском језику
4. Званични доказ о знању енглеског језика (напомена: уз стандардне тестове попут IELTS, TOEFL, CET6 биће прихваћени и други сертификати)
5. Мотивационо писмо на једној страници (персонал статемент)

Пријаве за стипендије се шаљу на iro@uns.ac.rs најкасније до 10. априла 2017. године са назнаком: „Za Zhi-Hong летњу школу”. Паралелно са слањем пријаве на поменути имејл, сви кандидати треба да ураде и онлајн пријаву на сајту летње школе најкасније до 15. априла 2017.

Универзитет у Новом Саду ће извршити селекцију студената за поменуте две стипендије и доделити номинације. Номиновани студенти ће бити обавештени о прелиминарном одабиру како би потврдили да ли прихватају додељену врсту стипендије. Након тога ће Универзитет у Новом Саду послати номинације Факултету за науку о материјалима и инжењерство у Шангају на коначно одобрење. Одабраним учесницима летње школе ће Đao Tong Универзитет из Шангаја помоћи у вези са процедуром за добијање визе за Кину.

Додатне информације о летњој школи и о програму налазе се на вебсајту школе и у брошури. Контакт имејл за додатна питања: zh_iss@sjtu.edu.cn

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.