Magazin Student

Magazin Student, najstarije studentsko glasilo na Balkanu

Psihodramsko čitanje – ciklus radionica za studente

ponedeljak, 13. februar u 18:00 Novi prostor

voditeljke radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka i Danica Vulićević – profesorka književnosti i psihodramatičarka u edukaciji

Pozivamo vas na drugu u nizu radionica da zajedno mislimo (i delimo utiske) o knjizi Pa kao Vladimira Tabaševića. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen.Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com i skcprojectteam@gmail.com.

Čitanje je kreativni proces.
Odvija se u međuprostoru piščevog i čitaočevog nesvesnog: što je uspelije to povezivanje (nesvesnog sa nesvesnim) to nam je knjiga zanimljivija i više doprinosi psihološkom rastu – širenju kapaciteta da se emocionalno iskustvo u potpunosti proživi.

Radionica je grupni proces.
Naša nudi prostor za promišljanje o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Učesnici jedni druge inspirišu i konačni rezultat je kokreacija svih. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).
Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.

Ako ste čitali i dopalo vam se
Ako vas je iznerviralo
Ako niste ni pročitali ali ste radoznali
Ako ste u svakoj od ovih grupa
Ili niste ni u jednoj
Dobrodošli ste.

Padaju cene

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.