Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Психодрамско читање – циклус радионица за студенте

понедељак, 13. фебруар у 18:00 Нови простор

водитељке радионице: Гордана Марић Лаловић – психолошкиња, групна психоаналитичарка,  психодрамска психотерапеуткиња и супервизорка и Даница Вулићевић – професорка књижевности и психодраматичарка у едукацији

Позивамо вас на другу у низу радионица да заједно мислимо (и делимо утиске) о књизи Па као Владимира Табашевића. За радионицу нису потребна никаква предзнања ни посебни таленти. Број учесника је ограничен.Пријаве слати на е-маил: maricgordana21@yahoo.com и skcprojectteam@gmail.com.

Читање је креативни процес.
Одвија се у међупростору пишчевог и читаочевог несвесног: што је успелије то повезивање (несвесног са несвесним) то нам је књига занимљивија и више доприноси психолошком расту – ширењу капацитета да се емоционално искуство у потпуности проживи.

Радионица је групни процес.
Наша нуди простор за промишљање о књизи, али не и формалну књижевну анализу, пре рад са оним што књига у нама покреће – у сваком посебно и у нама као групи. Учесници једни друге инспиришу и коначни резултат је кокреација свих. Она подстиче неко ново размишљање о прочитаном, нуди увиде и кључеве могућих тумачења дела, као и личне спознаје, сличне онима до којих се долази у психодрами (када се примењује као психотерапија).
Радионица почиње разговором у кругу, спонтаним асоцирањем на дело – причањем утисака и доживљаја, размишљањима инспирисаним читањем, а развија се драматизовајем неких идеја на импровизованој позорници. Коришћењем техника психодраме: замене улога, дубла, мироринга, помоћног ега – постајете део истраживања које Вам може постати важно.

Ако сте читали и допало вам се
Ако вас је изнервирало
Ако нисте ни прочитали али сте радознали
Ако сте у свакој од ових група
Или нисте ни у једној
Добродошли сте.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.