Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Наши студенти најбољи на свету у дебати

На управо завршеном Светском универзитетском дебатном првенству одржаном у Холандији српски студенти Милош Марјановић са Правног факултета и Теодора Решетар са Филолошког факултета, освојили су прво место у категорији енглески као страни језик.

Они су у финалу дебатовали са студентима из Немачке, Кине и Индонезије на тему „Овај дом верује да европска левица треба да промовише радикално леву политичку агенду, укључујући национализацију великих индустријских постројења, изузетно високе стопе пореза на богатство и проширење државе благостања“.

На овом такмичењу је учествовало више од 800 студената из 95 земаља света, а Србију је представљало шест тимова од којих је чак троје прошло у четвртфинале у категорији енглески као други језик, саопштила је дебатна мрежа Отворена комуникација.

У четвртфинале су се пласирали Јелисавета Станишић (Висока школа за пословну економију и предузетништво) и Јован Петронијевић (Висока школа за пословну економију и предузетништво), Ђорђе Јовићевић (Факултет политичких наука) и Илија Иванишевић (Физички факултет), Јанко Ђорђевић (Правни факултет) и Огњен Миладиновић (Правни факултет).

Србију су такође представљали и Александра Михајловић (Факултет политичких наука) и Даница Панић (Факултет политичких наука), Милош Танасић (Правни факултет) и Андријана Кулезић (Правни факултет).

Огњен Миладиновић проглашен је за првог најбољег говорника у категорији енглески као страни језик и шестог најбољег говорника у категорији енглески као други језик, а осим одличног пласмана, Огњен је такође поставио светски рекорд за највише постигнутих говорничких поена у категорији енглески као страни језик.

Јелисавета Станишић проглашена је за другог најбољег говорника у категорији енглески као страни језик, Милош Марјановић проглашен је трећим, Јован Петронијевић петим и Теодора Решетар деветим најбољим говорником.

Подсећамо да наши дебатери нижу успехе на светским и европским такмичењима већ неколико година за редом укључујући и недавно одржано Европско универзитетско дебатно првенство са којег смо се такође вратили као победници.

Светско универзитетско дебатно првенство које се одржава сваке зиме у другој земљи света од 1981. године, је такмичење у форми британске парламентарне дебате, подељено је у три такмичарске категорије (отворена категорија, енглески као други језик и енглески као страни језик) и највеће је годишње окупљање студената на свету.

Следеће светско првенство биће одржано у Мексику.

(Танјуг)

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.