Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Изложба ”Живот и нада”

У понедељак, 10. октобра, биће отворена изложба ”Живот и нада” у Галерији науке и технике САНУ

У оквиру XV Конгреса Удружења психијатара Србије и Регионалног конгреса психијатара источне Европе и Балкана ”Путеви раскршћа и психијатрије”, у понедељак, 10. октобра, биће отворена тродневна изложба ”Живот и нада”.

Изложбом која ће бити постављена у Галерији науке и технике САНУ биће обележен Светски дан менталног здравља. Организатори изложбе су Удружење психијатара Србије, Удружење ”Видеа”, Удружење ”Душа” и Удружење ”УЛОП”.

Изложба радова корисника удружења Видеа, Душа и УЛОП биће отворена од 10. до 12. октобра, а за циљ има да упозна јавност са проблеимам особа са менталним поремећајима. Радови који описују поглед на свет и живот самих корисника настали су кроз уметничке радионице.

Светски дан менталног здравља се на иницијативу Светске федерације за ментално здравље и уз подршку Светске здравствене организације обележава сваке године 10. октобра. Широм света хиљаде људи са неким обликом поремећаја менталног здравља буду дискриминисани, искључени из друштва и маргинализовани.

Овогодишња кампања носи назив ”Достојанствен живот са менталним поремећајем” и има за циљ подизање свести шире друштвене јавности у вези са овим проблемом.

(elementarium.cpn.rs)

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.