Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Концерти „Џез за џ“ на платоу Милана Младеновића

Дом омладине Београда наставља концепт упознавања публике за савременом београдском џез сценом, који је започет 2013. године, кроз серијал бесплатних концерата „Џез за џ“. Једном недељно, у редовном термину суботом од 13 часова, посетиоци ће имати прилику да чују нове домаће џез извођаче.

У новој сезони наступиће „House Of Jade“ (10.9.), „Quantum Field“ (17.9.), те састави Катарине Кочетове (24.9.) и Милоша Чоловића (1.10.). Ове године ће се први пут представити нове џез снаге на популарном „Зидићу“ Дома омладине Београда, односно на Платоу Милана Младеновића (у случају лоших временских услова, наступи ће бити у Клубу Дома омладине Београда).

Бенд „House of Jade“ настао је 2015. године, удруживањем четворо младих музичара са београдске џез сцене. Квартет је окупљен са жељом да се стави акценат на извођење џез музике шездесетих година, композиција познатих џез извођача тог периода, као што су Wayne Shorter, Herbie Hancock, Joe Henderson… Састав чине: Иван Радивојевић, труба, професор џез трубе у музичкој школи Станковић у Београду; Андреја Христић, клавир, професор џез клавира у музичкој школи Јосиф Маринковић у Вршцу; Борис Шаиновић, контрабас, студент џез контрабаса на Факултету Музичких Уметности у Београду; Никола Бановић, бубњеви, студент џез бубњева на Факултету Музичких Уметности у Београду.

(blic.rs)

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.