Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

„Примитивна технологија“, осврт на време када човек није имало алат

У данашње време човек тешко може да замисли живот без технологије и алата који му олакшавају постојање. Толико смо постали зависни од модерне технологије да смо и заборавили на време када је сав алат којим смо располагали био минималан, чак толико да је укључивао само камен, дрво и земљу.

Ипак, један млади аустралијанац је одлучио да нас подсети како можемо да саградимо кућу, направимо секиру, запалимо ватру, посадимо кромпир, направимо посуђе и све то, користећи само властите руке…и, интелект, наравно.

„Примитина технологија“ је назив блога и youtube налога, који нас учи како да се снађемо у свету где нема технологије. На сасвим једноставан начин, аутор снимака нам показује како уз помоћ властитих руку можемо да направимо склониште од кише, лук и стрелу, како да запалимо ватру или направимо корпу од прућа. Детаљна објашњења се дају прочитати на блогу који носи исти назив, где овај млади аустралијанац радо одговара на питања својих пратилаца. Он, такође, појашњава да је „примитивна технологија“ хоби, те да он, попут свих нас, живи у модерном друштву и служи се модерном технологијом.

 

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.