Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

MatHackathon брише границе и подстиче креативност

Студентска организација Математичког факултета ─ Омикрон, организује тимско такмичење у брзом развоју софтвера ─ MatHackathon под слоганом „No limits. Pure creation.” од 22. до 24. априла на Математичком факултету. Пројекат је намењен студентима и средњошколцима узраста од 18 до 26 година.

MatHackathon је такмичење у програмирању које се организује други пут заредом, под покровитељством Математичког факултета. Учесници, од по четири члана у тиму ће цео дан и ноћ провести покушавајући да осмисле апликацију коришћењем технологије по избору, на тему коју ће сазнати на дан такмичења. На тај начин имаће прилику да тестирају стечено знање, примене искуство и креативност.

Поред такмичарског дела у оквиру MatHackathona, учесници ће моћи да чују низ предавања на тему информационих технологија које ће одржати професори Математичког факултета, као и запослени у успешним компанијама широм Србије.

Циљ такмичења је промовисање значаја практично-употребљивог знања из програмирања, али и стварање нових идеја и решења за проблеме који се срећу у свакодневном животу.

Пројекат су подржали Microsoft Development Center Serbia и Devana Technologies као златни спонзори, Endava, E-Smart Systems и ICT Hub као сребрни спонзори.

Пријављивање је бесплатно и траје до 17. априла.

За више информација о догађају и начину пријављивања посетите званичну интернет презентацију www.hack.math.rs или Facebook страницу MatHackathon.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.