Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Европски сајам образовања и запошљавања 13. априла у Београду

Студентска организација Истек – локални комитет Београд ће 13. априла на Електотехничком факултету организовати „Open Day” – европски сајам образовања и запошљавања на којем ће се окупити студенти електротехнике и рачунарства из целе Европе и представници водећих компанија и универзитета из ових области.

„Open Day” је пројекат који се сваке године одржава у склопу највеће међународне конференције Удружења студената електротехнике Европе – Истек и ове године је част организовања оваквог сајма припала локалном комитету Београд. Сви студенти који траже посао или прилику за стручну праксу, или пак желе да наставе студије у иностранству, позвани су да 13. априла посете Зграду техничких факултета. Представници универзитета и компанија ће у склопу презентација и разговора са посетиоцима представити могућности које нуде студентима.

“У питању је стручни сајам намењен студентима  електротехнике и рачунарства и велика нам је част што се након Минхена, Атине, Мадрида и Талина, ове године он организује у Београду. Поред успешних компанија из ових области своје програме ће представити и велики број европских универзитета, те ће наши студенти бити у прилици да се упознају са могућностима које они пружају на једном месту и да упореде услове студирања. Због тога бих позвала све студенте да искористе ову прилику како би остварили боље контакте са будућим колегама и послодавцима и добили више информација о свему што их интересује”, поручила је Бојана Михајловић, студент четврте године и главни организатор овог пројекта.

Сајам ће имати и едукативни аспект. У оквиру њега биће одржане стручне радионице од стране СтартИт центра који подржава домаћу ИТ заједницу и развој стартуп-ова, и тренинзи који би могли да помогну студентима завршних година у потрази за послом.

О раду Истека и о самој важности оваквих догађаја говори и бивши декан Електротехничког факултета у Београду проф. др Бранко Ковачевић, који је изјавио:„Студенти Електротехничког факултета преко студентске организације Истек укључени су у европске токове образовања. Желимо да страни студенти посећују нашу земљу и да се касније са задовољством враћају и развијају сарадњу са нашим будућим инжењерима, а у светлу европских интеграција, унапређују и академско образовање и поспешују нашу привреду. Истек је направио значајне резултате када је студенте из Европе и региона довео у Београд и успоставио личне и професионалне контакте. Наш Универзитет је захваљујући томе постао још значајнији и присутнији у међунардној заједници”.

Више информација као и учеснике можете пронаћи овде: http://www.eestec.co

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.